Officiële opening

Op donderdag 12 augustus vond de officiële opening plaats van de extra camperplaatsen in de jachthaven in Midwolda. De camperplaats is uitgebreid van 10 naar 25 plekken. Wethouder Erich Wünker van de gemeente Oldambt verrichtte samen met havenbeheerder Thijs Huisman de openingshandeling.

Nee-verkopen

Met de uitbreiding gaat een langgekoesterde wens van havenbeheerder Huisman in vervulling. “Sinds 2015 groeit het aantal campers dat wij op de camperplaats in Midwolda ontvangen erg hard. In de zomer van 2020 moesten we vaak nee-verkopen omdat de camperplaats vol stond. Nu we 25 plekken hebben zal dat niet zo snel meer gebeuren, ook niet in de drukke zomerperiode.”

2000 vierkante meter extra

Het terrein van de camperplaats is met ruim 2000 vierkante meter uitgebreid. Naast 15 nieuwe camperplekken zijn er ook 2 picknickplaatsen voor de campergasten gerealiseerd. In totaal is er 800 meter drainagebuis en 250 meter stroomkabel onder de grond gelegd. Om het terrein aan te kleden zijn er 12 bomen en zo’n 600 struiken geplant.

Investering

De jachthaven in Midwolda is eigendom van de gemeente Oldambt. Watersportbedrijf Huninga’s BV van Thijs Huisman pacht de haven al jaren van de gemeente. De investering in de aanleg van de extra camperplaatsen is geheel door het watersportbedrijf betaald. “Een verantwoorde investering.”, denkt Huisman. “Er worden ieder jaar meer campers verkocht, dus het is absoluut een groeimarkt.”

LEADER

Bij de aanleg van de nieuwe camperplaatsen heeft Jachthavens Blauwestad een bijdrage ontvangen van LEADER Oost-Groningen en de provincie Groningen. We zijn erg blij dat deze twee partijen ons hebben geholpen om de uitbreiding te kunnen realiseren.