Op 6 mei 2021 werd bekend dat Jachthaven Midwolda en Jachthaven Havenkwartier Blauwestad beide weer de Blauwe Vlag hebben behaald.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of jachthavens nog aan de vereisten voldoet.

Jachthaven Midwolda ontving de Blauwe Vlag voor de 3e jaar op rij. Voor Havenkwartier Blauwestad was dit de tweede Blauwe Vlag. “Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk. Dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze jachthaven een Blauwe Vlag certificering waard vindt”, zegt Thijs Huisman van Jachthavens Blauwestad. “We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Iedereen op de haven weet wat we er voor moeten doen”.