Gepubliceerd op: Maandag 25 maart 2020
Update op: vrijdag 19 maart 2021

Beste ligplaatshouders,

Hierbij willen we u graag informeren over het Coronavirus (COVID-19) en over de maatregelen die wij zelf nemen om verspreiding te voorkomen.

Jachthavens gaan wel open

In tijden waarin veel mensen verplicht thuis moeten werken en horecagelegenheden en sportfaciliteiten gesloten zijn, is het belangrijk om af en toe even lekker uit te waaien. Onze jachthavens gaan per 1 april daarom wel open, om u de gelegenheid te geven om met uw eigen boot het water op te gaan. 

We nemen een aantal maatregelen om dat voor u en voor onze medewerkers veilig te laten verlopen. Wij houden de adviezen van de overheid en het RIVM omtrent het virus nauwlettend in de gaten en wijzigen onze maatregelen waar nodig.

Maatregelen Jachthavens Blauwestad omtrent coronavirus

 • De havenkantoren gaan vanaf 1 april op de normale tijden open. 

  • Midwolda: 7 dagen per week van 9.00 tot 17.00 uur. 

  • Havenkwartier Blauwestad: zaterdag en zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

 • Medewerkers die verkouden zijn, hoesten, niezen of koorts hebben blijven thuis en komen NIET in de havens. 

 • Van u verwachten we ook dat u NIET naar de haven komt als u Covid-19 heeft, verkouden bent, hoest, niest of koorts hebt.

 • Binnen in het havenkantoor is slechts 1 klant tegelijk welkom. Komt u met meerdere personen? Dan kan er maximaal één van u tegelijk naar binnen. Wij vragen de rest van uw gezin om buiten te wachten.

 • Blijf binnen en buiten a.u.b. op minstens 1,5 meter afstand van elkaar en van onze medewerkers.

 • Onze bootverhuur gaat ook open, maar alleen voor stellen en gezinnen. Groepen zijn voorlopig helaas niet welkom. 

 • Bij de bootverhuur nemen wij ook extra maatregelen, zoals het ontsmetten van contactpunten op boten (zoals het roer en de gashendel) en het houden van voldoende afstand tussen klant en medewerker.

 • De horecagelegenheden in de jachthavens volgen de richtlijnen van de overheid die specifiek voor hen van toepassing zijn. 

Facturatie ligplaatsen

Wij kunnen ons bedrijf alleen open houden als er ook geld binnenkomt. Daarom versturen wij, zoals ieder jaar, begin april de facturen voor de ligplaatsen. Wilt u dit seizoen toch geen gebruik maken van uw ligplaats? Geef dit dan a.u.b. zo snel mogelijk door, telefonisch of via ons contactformulier

Wij hopen dat u gezond blijft en dat we weer een mooi vaarseizoen met elkaar kunnen beleven. 

Graag tot ziens in één van onze jachthavens. Mede namens onze medewerkers,

Thijs Huisman
Directeur 
Jachthavens Blauwestad / Watersportbedrijf Huninga's BV