Gepubliceerd op: Maandag 25 maart 2020
Update op: vrijdag 27 maart 2020
Update op: dinsdag 12 mei 2020

Beste ligplaatshouders,

Hierbij willen we u graag informeren over het Coronavirus (COVID-19) en over de maatregelen die wij zelf nemen om verspreiding te voorkomen. De impact van het virus zal groot zijn voor ons bedrijf, maar zeker ook voor u. 

Jachthavens gaan wel open

In tijden waarin veel mensen verplicht thuis moeten werken en horecagelegenheden en sportfaciliteiten gesloten zijn, is het belangrijk om af en toe even lekker uit te waaien. Onze jachthavens gaan per 1 april daarom wel open, om u de gelegenheid te geven om met uw eigen boot het water op te gaan. 

We nemen een aantal maatregelen om dat voor u en voor onze medewerkers veilig te laten verlopen. Wij houden de adviezen van de overheid en het RIVM omtrent het virus nauwlettend in de gaten en wijzigen onze maatregelen waar nodig.

Maatregelen Jachthavens Blauwestad omtrent coronavirus

 • De toiletten en douches blijven gesloten tot 1 juli 2020 op last van de veiligheidsregio Groningen.

 • De havenkantoren gaan vanaf 1 april op de normale tijden open. 

  • Midwolda: 7 dagen per week van 9.00 tot 17.00 uur. 

  • Havenkwartier Blauwestad: zaterdag en zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

 • Medewerkers die verkouden zijn, hoesten, niezen of koorts hebben blijven thuis en komen NIET in de havens. 

 • Van u verwachten we ook dat u NIET naar de haven komt als u verkouden bent, hoest, niest of koorts hebt.

 • Binnen in het havenkantoor is slechts 1 klant tegelijk welkom. Komt u met meerdere personen? Dan kan er maximaal één van u tegelijk naar binnen. Wij vragen de rest van uw gezin om buiten te wachten.

 • Blijf binnen en buiten a.u.b. op minstens 1,5 meter afstand van elkaar en van onze medewerkers. 

 • Betalen in de havens kan tijdelijk alleen per PIN. Ons pinapparaat zal een aantal keer per dag worden gedesinfecteerd.   

 • Onze bootverhuur gaat ook open, maar alleen voor stellen en gezinnen. Groepen zijn voorlopig helaas niet welkom. 

 • Bij de bootverhuur nemen wij ook extra maatregelen, zoals het ontsmetten van contactpunten op boten (zoals het roer en de gashendel) en het houden van voldoende afstand tussen klant en medewerker.

 • In april en mei worden er geen zeil- en surfcursussen gegeven. 

 • De horecagelegenheden in de jachthavens volgen de richtlijnen van de overheid die specifiek voor hen van toepassing zijn. 

Sluizen

De Blauwediepsluis en de Blauwe Passage zijn op dit moment niet te gebruiken. Als u zich een paar dagen van tevoren aanmeldt bij de havenmeester kunnen wij wellicht voor u regelen dat de sluis wel (even) open kan. 

De bruggen over het Winschoterdiep worden nog bediend volgens de winterbediening. Dit betekent dat ze alleen doordeweeks bediend worden. Om door de bruggen te komen moet u zich 72 uur van tevoren aanmelden bij de Provincie Groningen via 06-11741667. 

Boten uit de winterstalling en takelen

Ook het uit de winterstalling halen van boten en het takelen hiervan zal dit voorjaar anders verlopen. Heeft u uw boot bij ons in de stalling staan of wilt u uw boot met onze heftruck te water laten? Neem dan contact met ons op om hier een afspraak voor te maken. Om te voorkomen dat er teveel personen tegelijk in de haven rondlopen komt er geen collectieve takeldag. 

Facturatie ligplaatsen

Wij kunnen ons bedrijf alleen open houden als er ook geld binnenkomt. Daarom versturen wij, zoals ieder jaar, begin april de facturen voor de ligplaatsen. Wilt u dit seizoen toch geen gebruik maken van uw ligplaats? Geef dit dan a.u.b. zo snel mogelijk door, telefonisch of via ons contactformulier

Wij hopen dat u gezond blijft en dat we ondanks deze vreemde start toch een mooi vaarseizoen met elkaar kunnen beleven. 

Graag tot ziens in één van onze jachthavens. Mede namens onze medewerkers,

Thijs Huisman
Directeur 
Jachthavens Blauwestad / Watersportbedrijf Huninga's BV