Ruim 30 boten vertrokken afgelopen zaterdagochtend van de vijf havens van de gemeenten Oldambt en Scheemda, via Bad Nieuweschans naar Nieuwe Statenzijl. Om het vaarseizoen samen af te sluiten organiseerden de havenmeesters van Blauwestad, Midwolda, Reiderhaven, Scheemda en Winschoten de Herfstvaartocht dit jaar voor de vierde keer. 

“Het was spannend hoe het bij de sluis zou gaan. We moesten zoveel mogelijk bootjes tegelijk de sluis invaren zodat de wachttijden zoveel mogelijk beperkt bleven.” Thijs Huisman van Jachthavens Blauwestad stond bij de sluis om te zorgen voor een soepel verloop. “Het was gezellig en vooral nuttig dat ik bij de sluis stond. Vanaf de kant kon ik beter zien hoeveel boten er in de sluis passen. Door een beetje puzzelen kon er bij één schutting zelfs 11 boten tegelijk in!”