Op Zaterdag 31 augustus 2019 vindt de 13e editie van openluchtconcert Pura Vida plaats. Net zoals bij het bekende Prinsengrachtconcert is Pura Vida uitgegroeid tot een groot spektakel en genieten maar liefst 10.000 bezoekers vanaf bootjes, strandlakens, picknickkleden en klapstoeltjes van symfonische muziek. Tijdens deze dertiende editie zal het Noord Nederlands Orkest (NNO) A Symphonic Tribute to Prince spelen.

Boris en Jennie Lena 

De bekende funk-, soul- en R&B-artiesten Boris (Idols-winnaar in 2004) en Jennie Lena (The voice of Holland-finalist in 2015) zingen afzonderlijk Prince-songs, maar uiteraard zingen ze ook samen verschillende nummers. Ze zingen onder andere het swingende Take me with you, het bloedmooie Scandalous en natuurlijk Purple Rain. (bron: NNO)

Ook dit jaar bent u welkom om vanaf een bootje aan de oevers van het Oldambtmeer of op het veld bij Strand Zuid tijdens ondergaande zon te genieten van dit gratis concert. 

Praktische informatie 

Het concert begint om 20:00 uur in het Havenkwartier van Blauwestad. Als u met de auto komt kunt u het best om 18:00 uur aanwezig zijn of parkeren bij de parkeerplaats van Intratuin (Lijnbaan 23 in Winschoten). Vanaf deze locatie rijden er vanaf 17:30 uur continu 5 pendelbussen van en naar het concertterrein. Let op! U kunt geen klapstoel meenemen in de bus. Als u op de fiets komt is 19:00 uur vroeg genoeg (mits u geen stoeltje wilt huren). 

Het kopen van een kaartje is niet nodig, want de entree is gratis. 

 Als u een van onze bootjes heeft gehuurd kunt u deze vanaf 17:00 uur ophalen bij ons Havenkantoor Havenkwartier Blauwestad (Redersplein 6). Roos is de hele avond aanwezig. Ze kan één persoon tegelijk helpen dus u hoeft niet allemaal stipt om 17:00 uur voor de deur te staan trappelen. 🙂 

Camperplaats Blauwestad is niet beschikbaar voor campers op deze dag. Mocht u overwegen om in deze week met uw camper naar Blauwestad te komen, neem dan eerst contact met ons op om te controleren of de camperplaats beschikbaar is. 

Organisatie en sponsoren

Pura Vida is een evenement van Projectbureau Blauwestad om de leefbaarheid en bedrijvigheid te promoten en concertbezoekers te laten genieten van cultuur en natuur in Blauwestad. Pura Vida wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen, Gemeente Oldambt en vele sponsoren.